Over mij

Marieke Regeling - Bureau Didactiek

Hallo, ik ben Marieke. Ik woon in het gezellige Utrecht, samen met mijn man en dochter.
Ik vind het geweldig om de (motorische) ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Zo mooi om een kind te zien stralen als het iets nieuws heeft geleerd!
De laatste tijd is er gelukkig veel aandacht voor het belang van bewegen bij kinderen. Ik word blij van kinderdagverblijven en scholen waar de motorische ontwikkeling alle aandacht heeft, zonder dat het schoolse lesjes worden. Ik geloof dat dit kinderen helpt om op alle gebieden het beste uit zichzelf te halen.

Ik ben mijn loopbaan gestart als kinderoefentherapeut waar ik kinderen van 0 tot 12 heb behandeld met uiteenlopende motorische problematiek. Ik behandelde bijvoorbeeld baby’s met een voorkeurshouding en kleuters die veel vielen. Toch maakte ik me vaak de meeste zorgen om de kinderen die nooit vielen, omdat ze niet op ontdekkingstocht durfden te gaan.
Na een tijdje begon het te kriebelen en wilde ik mijn kennis doorgeven. Ik heb toen in verschillende organisaties gewerkt waar ik scholingen voor paramedici heb ontwikkeld, georganiseerd en gegeven.

Met veel enthousiasme ben ik vervolgens Bureau Didactiek voor Trainingen gestart en de kinderopvangbranche ingerold; wat een leuke wereld! Ik geeft verschillende workshops en trainingen en overal klinkt mijn passie voor bewegen door.
Didactisch uitgangspunt van Bureau Didactiek; wat je leert moet je direct kunnen toepassen. Geen lange theoretische verhalen dus!
Maar een goede onderbouwing vind ik wel belangrijk. Waar anderen regels en beleid nog wel eens als een beperking zien, geeft het mij een mooi kader om vanuit te werken. Ik bied in mijn trainingen kennis en structuur, om vandaaruit vol enthousiasme en met veel creativiteit aan de slag te gaan. Niets leuker dan wanneer mensen geïnspireerd verder kunnen na een training.

 

Als éénpitter ben ik flexibel en kan ik trainingen op maat maken.

Daarnaast werk ik met veel plezier samen met de mensen van:

Een inspirerende training boeken om je team te leren hoe ze de motoriek van kinderen optimaal kunnen stimuleren? Neem contact op!

Neem contact op voor aanmelding, offerte of een vraag